Prima Școală Românească -Șcheii Brașovului

Distribuie articolul pe:

Cum spuneam, zona Brașovului mi-e destul de cunoscută, așa că puteți deduce fără să greșiți că Muzeul Prima Școală Românească din Șcheii Brașovului (Piata Unirii nr.2-3, BRASOV – Romania, în curtea bisericii Sf.Nicolae) l-am vizitat deja de câteva ori ca elev sau adult, doar că nu puteam trece prin Brașov fără să-l mai vizitez încă o dată, mai ales că acum aveam și un copil care TREBUIA să-l viziteze pentru prima dată. Nu regret niciuna dintre vizite pentru că, nu știu cum, dar de fiecare dată am mai aflat ceva nou sau poate că doar mi-am deschis mintea pentru a primi informația pe care altădată oi fi ignorat-o sau mi-a scăpat.

În OPINIA MEA: ACEST MUZEU NU TREBUIE RATAT!!! Nu trebuie să mă credeți pe cuvânt. Este suficient să ajungeți până acolo (Piata Unirii nr.2-3, BRASOV – Romania, în curtea bisericii Sf.Nicolae) și să schimbați o vorbă cu cel ce cred eu că este “sufletul” acestui MUZEU, “popa” (așa cum singur se prezintă tuturor) Vasile Oltean.

pr.Prof.Dr. Vasile OLTEAN

Apoi decide singur dacă vrei să intri să descoperi și tu comorile care stau ascunse în clădirea zidită în piatră la 1495 și reclădită la 1760, dar atestată documentar încă din anul 1292.

Nu-i așa că și tu știi că din istoria românilor lipsesc cel puțin 800 de ani din varii motive (dacii, apoi românii nu au lăsat mărturii scrise de exemplu)? Nimic mai fals, dar, cum spuneam, nu mă crede pe cuvânt ci mergi până acolo și întreabă-l pe acest “popă” Vasile Oltean, Director Curator al Muzeului și cel care a cercetat deja mii de cărți și documente aflate în păstrarea Bisericii Sf.Nicolae de secole… multe secole. Nu numai că o să-ți spună, dar o să-ți și arate dovezile scrise, doar să vrei să le vezi.

De când nu ați mai auzit de Anton Pann, Coressi, Andrei Șaguna etc.? Nici copiii voștri nu au auzit (poate niciodată) pentru că nu-i mai pomenește nimeni prin manualele alternativa ale învățământului românesc. Nu mai au loc de Harry Potter și alte personaje fictive asemenea. Ne ignorăm istoria, ne ignorăm sau batjocorim valorile și apoi cerem respect lumii?! Cu ce drept?! Cine respectă o gloată care nu se respectă ea însăși, cu indivizi dispuși să se vândă (nu contează cât de ieftin sau de scump), care-și vând pământul de sub picioare și casele părintești oricui (tot nu contează cât de ieftin sau de scump), care-și batjocoresc înaintașii (toți bețivi, sifilitici, curvari, nebuni etc. dacă este să te iei după toate scursurile care se pretind elita, intelectualitatea României, cărora tot ce este românesc le pute, dar se extaziază și le curg balele pe sub mesele occidentului care-și slăvesc “cuceritorii”)???

Când a luat foc Notre-Dame din Paris, mulți au sărit cu sume care mai de care (de exemplu, Fondatorul unicornului UiPath, Daniel Dines, a anunţat pe scena unui eveniment pentru tehnologie ce avealoc la Paris că în numele startup-ului pe care îl conduce va dona 1 milion de euro pentru reconstrucţia Catedralei Notre Dame), dar când este vorba de Muzeele și Catedralele Noastre Românești mulți se dau cu posteriorul de asfalt! Cum ziceam, ciudată nație mai suntem și noi!

DONAȚII: Campania “Dați un leu pentru muzeu!”
Fundația Prima Școală Românească
Cont: RO34BRDE080SV05848350800

Hai să vedem, curg milioanele și pentru ceva care chiar merită pentru NEAMUL ROMÂNESC?! Domnu’ Dines, poți începe și doar cu 1 milion de lei noi. Ia să te vedem, te bagi?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *