O nouă eră a ticăloșilor

Distribuie articolul pe:

Am aflat ieri că sănătatea românilor reprezintă prioritatea ZERO pentru Președintele Republicii. Credeam că ne-am lămurit în această tranziție că prioritatea zero este echivalentul lui “mă doare-n … dos, săracilor”. Acum, ori limba română, nefiind limba maternă a Președintelui, i-a jucat acestuia o festă, ori chiar ne-a transmis sincer cam câte parale dă pe viața noastră. Din ce și cum a transmis că a decis împreună cu aceeași “specialiști”, care ne-au adus în situația asta, ce ar mai fi de zis?

Este clar acum că nici noaptea nu i-a fost un sfetnic mai bun și că nu vom vedea demisii și/sau demiteri ai celor care mai ieri ne anunțau triumfalist că au învins pandemia sau cât de bine este “la buzunarele românilor”.

Cu justiția în carantină

Nici “justițea” nu pare impresionată de faptul că situația în care ne aflăm are vinovați în cei care, prin gestionarea pandemiei, nu vor să accepte că cetățenii trebuie să fie investigați medical și tratați (pentru că tratament există), pentru a nu ajunge în stare gravă în spital. Schemele dr tratament cu medicamente exstente anterior pandemiei nu sunt luare în considerare, iar medicamentele noi nu se găsesc în farmacii, deși eficacitatea lor “este dovedită științific”. Nici de ce la noi la ATI mor cca 80% din pacienți, iar în restul Europiei 10-20%. În schimb, avem parte de aceeași idee fixa.

Consiliul Concurenței și ANRE nu văd nimic suspect în creșterile dubioase de preț la energie electrică și gaze. Și aici justiția, altădată activă în a investiga băbuțe pe capota mașinii sau prejudicii de câteva mii de euro, nu vede imensa fraudă pe care cetățeanul o plătește din cauză că instituțiile amintite sunt complice la măcelul economic.

Abuzul în serviciu, incompatibilitatea, încălcările nejustificate ale drepturilor fundamentale par să fi fost băgate în carantină și ele, odată cu noi, de către DNA sau Parchete. În doi ani, n-au identificat nimic suspect în activitatea de cumpărare de măști, izolete sau vaccinuri (120 de MILIOANE de doze). Miliardele cheltuite aiurea, fără a construi/renova/dota sau pregăti spitale și secții ATI sau refuzul cumpărării de medicamente, nu produc nici îngrijorare, nici reacții în sistem.

Pas cu pas către Green Pass

Soluțiile ticăloșilor din fruntea Statului Eșuat sunt invariabil aceleași, cu deosebirea că acum vor urma măsuri radicale de impunere a lor.

Camarila fără scrupule din fruntea Statului, care refuză să-și trateze cetățenii, plătitori de servicii medicale și de salarii întregului sistem politico-administrativ, se arată hotărâtă să-și impună agenda împotriva voinței majorității covârșitoare a cetățenilor. Deținători ai adevărului absolut au mai condus vremelnic aceste pământuri și, mai devreme sau mai târziu, tuturor le-a venit vremea judecății. Și genocid a mai trăit în România. Și tot dintre concetățeni au fost și criminalii și trădătorii și turnătorii.

În zilele care urmează, vom vedea dacă este adevărat că românii uită repede sau își vor aminti greșelile înaintașilor, care au acceptat treptat jugul comunist, care a fost scuturat, tot cu greu și tot cu sânge, după multe zeci de ani. Vom accepta din nou să vorbim doar când și ce ni se permite?

Falși profeți cu buzunare pline

Mai acceptăm mult în fruntea noastră falși profeți cu mâinile adânc înfipte în buzunarele noastre și pentru care drepturile și libertățile fundamentale ale omului sunt doar o himeră? Sângele și suferințele atroce ale înaintașilor noștri, plătite tribut independenței și libertății noastre nu mai reprezintă nimic pentru nimeni?

Vom accepta segregarea și reducerea noastră la statutul de turmă necuvântătoare, care mănâncă, vorbește și respiră doar cu program și țidulă (verde, galbenă sau cod QR) de la stăpânii autoproclamați? Am votat pentru funcția de Președinte, Deputat sau Senator niște stăpâni absoluți sau niște reprezentanți ai noștri și ai intereselor noastre legitime?

Același film cu alți actori

Aleg să cred că suntem mai buni și mai curajoși decât atât și că vom alege acea cale care se va dovedi necesară înlăturării urgente de la decizie ale acestor concetățeni, cărora banul și puterea le-au luat mințile și care, după ce ne-au transformat în poligon de testare de idei și produse farmaceutice, vor acum să treacă la exterminarea majorității care li se opune.

Dacă ei cred că, odată vaccinați, unii cu forța și legați de unii jandarmi, de militarii lui Nicolae Ciucă sau de frica pierderii locului de muncă, îmi/ne vor obține obediența și liniștea și că vom înceta să ne căutăm dreptatea și libertatea… Are serul ăla puterea magică de a ne spăla creierele sau de a ne șterge memoria? Au mai încercat și alții, unii dintre noi am mai jucat în filmul ăsta.

Am mai trăit și frig și foame și cozi la mâncare dată cu porția sau inexistentă și interdicții de circulație. Vă reamintesc că nici în decembrie 1989, regimul nu ne permitea adunarea în grupuri mai mari de două persoane și ne-am adunat chiar peste baraje de soldați înarmați, care trăgeau cu muniție de război nu cu seringi pline cu seruri dubioase.

Cât și cum credeți că vă vor proteja trupele pe care vă pregătiți să le asmuțiți împotriva noastră? Oare n-or fi și ei tot români? Nu cumva și majoritatea dintre ei refuză participarea la experiment? Cifrele oficiale așa spun.

Vă reamintesc că nici atunci nu aveam voie să contrazicem Partidul și că cenzura funcționa din plin. Consecința atunci putea fi suprimarea fizică, pușcăria, concedierea. Asta ne pregătiți acum cu sârg în ședințe scurte și dese prin sedii de partide sau palate?

Solidaritate pentru libertate

Măcar acum să ne dumirim că de ticăloși nu vom scăpa niciodată și că, de aceea, veghea și lupta noastră pentru a nu ceda în fața lor nu trebuie să înceteze niciodată.

Putem manifesta din nou solidaritatea aia necondiționată, pe care ne-o arătam unii altora în zilele lui decembrie 1989, solidaritate pe care ăștia aproape au distrus-o… tot împărțindu-ne în dreapta și stânga, știrbi și șmecheri, europeni și anti, atlantiști și anti? În final, constatați cu toții că, de fapt, noi suntem mereu cei săraci și spoliați, că distanța între noi și ei devine amețitor de repede mai mare. Întotdeauna vom fi NOI și EI!

Riscul de a intra iar sub stăpânirea îndelungată a unui regim, care vrea să ne aplice același tratament ca Ceaușescu, girat transpartinic, de această dată susținut doar de interesele politice și economice din afara granițelor, este evident. Un Ceaușescu cu smartfone și tabletă credeți că e mai puțin periculos?

Am mai trăit odată o eră a ticăloșilor, înainte de 1989. Ne-a descris-o Marin Preda în “Cel mai iubit dintre pământeni”, dar și ultimii ei 20-30 de ani i-am trăit pe pielea noastră. Să “ne învățăm” din nou cu nevoile, cu opresiunea, cu rațiile, cu lipsa drepturilor? Câte alte decenii ne vor trebui pentru a le recâștiga? Cu ce eforturi? Cu ale cui sacrificii? Copii? Nepoți? Strănepoți?

P.S. Ultimul premier militar al României, cu epoleții la vedere, a fost generalul Rădescu (tot Nicolae), iar după el s-a instalat confortabil, pentru peste 40 de ani, regimul comunist. Ca să nu uit, și Ceaușescu (Nicolae) fusese general înainte de a deveni Secretar General al PCR și Președinte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *