Nevaccinat, deci periculos… ?!

Distribuie articolul pe:

Când nu înveți din ea sau renunți, indiferent de motiv, la măsurile de siguranță puse acolo de adevărații eroi, istoria are prostul obicei de a se repeta și de a-ți sări în față exact ca un pumn. De-a lungul mileniilor, istoria este plină de falși profeți sau falși eroi. Peste ei se va așeza uitarea sau, în funcție de amploarea faptelor, vor rămâne în amintire ca maniaci de tipul Hitler, Lenin, Stalin, Mao și alții ca ei.

PENTRU CINE NU ARE RĂBDARE SĂ CITEASCĂ TOT, RECOMAND SĂ DEA SCROLL PÂNĂ LA ULTIMELE DOUĂ PARAGRAFE!

Tot din istorie, măcar cei care mai aveau bunul obicei de frecventa cursurile și a ciuli măcar un pic urechile, pe vremea când se mai mergea la școală, poate vă amintiți de Germania și o anume stea, într-un anume număr de colțuri, de o anume culoare pe care un anume popor era obligat să o poarte cusută pe haine.

Asta era atunci, dar acum, în era digitală, aceeași țară (Germania) tocmai a impus un certificat verde digital fără de care, cei care nu fac dovada unor situații medicale (“vaccinare”, trecere prin boală într-un anume interval de timp sau o testare cu rezultate dubioase) nu vor mai putea circula liber, nu vor mai avea acces la servicii (restaurante, spectacole etc.) sau chiar la locul de muncă.

Toate acestea au fost posibile din cauza tăcerii celor mulți, care au preferat, din nou, politica struțului sau a capului plecat pe care cică sabia nu-l taie. Dacă ați fi fost un pic atenți pe la ore ați fi aflat că, de fapt, e tocmai invers și că, deși trădarea este apreciată și utilizată, nimeni nu-i iubește pe trădători și că niciunul n-a sfârșit-o bine.

În toată Europa, în ciuda tuturor constrângerilor, nu se prea înghesuie lumea să se ofere drept cobai într-un experiment nu știu cât de medical, dar, mai ales, social. Nelămuririle mele (exprimate aici: Campanie de (dez)informare) și a multor altora n-au primit încă niciun răspuns dincolo de sloganuri și amenințări mai mult sau mai puțin voalate.

Și în România, deși media plătită cu zeci de milioane de euro (fără să ne fi întrebat nimeni) mimează entuziasmul când e vorba de “succesul vaccinării”, lucrurile stau cam la fel. Situația este atât de “bună” încât agenții de vânzări ai BigFarma (Klaus, Câțu etc.) au trebuit să renunțe la confortul birourilor somptuoase și s-o ia la pas prin centre de vaccinare mai mult sau mai puțin ad-hoc… doar, doar or mai aduce ceva mușterii și să mai diminueze stocurile până când adevărul (care începe să răzbată timid) va ieși cumva la iveală.

Cine a vrut să participe la experiment (indiferent de motiv) a cam făcut-o deja. Dacă citești printre rânduri, vei vedea că nici măcar estimările cele mai optimiste ale trepădușilor din Secta Martorii lu’ Covid nu mai sunt de 10 milioane de mușterii și și-au scăzut speranța la 5 milioane… și asta după ce au inclus și copiii de la 16 la 18 ani. Urmează să impună asta și celor de la 12 la 16 ani cât de curând, dacă mai dormim mult în papuci și le permitem.

Între timp, educații de televiziunile de știri, îndpopate de guverne și companiile farmaceutice interesate cu sume uriașe, încep să sară la beregata reticeților. Mulți din cei cărora le tot ridică nivelul de cultură privitul la televizor sau care se cred confirmați prin achiziționarea unei țidule de la una din fabricile de diplome românești sau străine, tot din (dez)informările îngurgitate fără să respire au impresia că dețin supremația numerelor. Se cred majoritari și, deci, îndreptățiți să-și impună voința asupra tuturor celorlalți.

Și dacă ar fi așa și tot n-ar fi în regulă, dar cum să-i explici asta unuia dispus să renunțe la drepturile și libertățile pe care ori nu le cunoaște ori nu le recunoaște atunci când prețiosul fizic se crede amenințat? Vorbim de drepturi și libertăți (numite fundamentale cândva) pe care le-au obținut pentru el alții, care de-a lungul secolelor au murit pe câmpuri de bătălie sau sub tortura unor gloate la fel de “educate”, ale “raselor superioare” sau ale “omului nou”, care s-a dovedit a fi un bou maniac.

Cum îi explici ăstuia că și răbdarea ta are o limită și că, după ce i-ai suportat mai bine de un an toanele, ifosele, frica și toate cele și tot nu dă semne de revenire, situația devine dubios de complicată. Cum să-i explic eu ăstuia că nu pentru că nu sunt vaccinat pot deveni periculos ci că, deși invectivele aruncate peste capacul laptopului doar m-au deranjat un pic și că eram dispus să trec peste ele… până la momentul în care încearcă să-și impună deranjamentul de la etajele lui superioare asupra sănătății și libertății mele, de abia de aici în colo pot deveni periculos pentru sănătatea lui? Propun să ne vedem fiecare de treaba lui, în ograda proprie și să ne prefacem că nu existăm unii pentru ceilalți.

Între timp, poate reflectați dacă vă este benefică antagonizarea asta orchestrată de la nivel prezidențial sau guvernamental, cam unde poate duce ea și, mai ales în folosul cui. Am curaj să pariez că noi toți (“civilii”) vom ieși iar pe minus, iar ăștia de la butoane tot cu buzunarele doldora de milioanele jumulite din taxele și impozitele noastre, privindu-ne tot de sus de prin elicoptere, avioane sau limuzine de lux ca și până acum… și rânjind, acum poate mai abitir decât înainte, pentru că, de această dată, ne-au făcut la buzunare “cu sprijinul larg al maselor”. Las si eu fotografiile de mai jos cu scop exemplificator. Remarcați teama de covid de pe fețele înalților noștri oficiali:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *