Lupta telefonului cu spirtul (sfat practic)

Distribuie articolul pe:

În primul rînd, nu știu de ce ai simți nevoia ca, după ce te-ai blindat cu mănuși și măscuță, să te fâțâi cu telefonul sau tableta în mână, dar am văzut că deja se întîmplă asta la cei care-și plimbă câinii sau merg la piață.

Bineînțeles că, după ce se vor întoarce în casă, se vor apuca să frece dispozitivul cu alcool sanitar (spirt) sau alții, și mai și, îl vor acoperi cu substanțe ce conțin clor, pentru că așa au auzit ei sfaturi pe facebook, radio sau tv. La radio și tv ar fi fost necesar să se dezvolte acest subiect.

Niciun dispozitiv, care conține electronică în el, NU TREBUIE DEZINFECTAT CU ALCOOL SANITAR SAU CLOR!

alcool sanitar

Alcoolul sanitar (presupunând că ai nimerit unul cu concentrație de 70%) poate că îl va dezinfecta, dar, în același timp, ai toate șansele să-l strici și pentru că acest tip de alcool are prostul obicei de a nu se evapora complet și/sau suficient de repede. Nu e ca și când ai tuna apă pe telefon, dar nici prea departe nu ești.

Și mai gravă este dezinfectarea acestor dispozitive cu substanțe pe bază de clor (valabil și pentru tastaturi, leptopuri etc.), care nu au nicio șansă de a se evapora și, mai mult, presupunând că nu ți-ai ars încă telefonul (pentru că acum este exact același efect cu cel al turnării apei), clorul va rămâne pe suprafața telefonului până când îl vei transporta complet, cu ajutorul degetelor, de pe telefon/tabletă/tastatură etc. în gură, nas, urechi sau în ochi. Depinde pe unde te mănâncă. Organismul nu are nevoie de aport de clor, iar cel din apa de la robinet este deja prea mult.

ALCOOLUL TEHNIC este ceea ce căutați! La o concentrație de 96%, viteza de evaporare este cu mult mai rapidă și, dacă nu-i faceți baie, aveți toate șansele ca dispozitivul să fie foarte bine dezinfectat fără ca umezeala să pătrundă în el.

alcool 96

Sesizați compoziția diferită?! Chiar și în acest caz, abuzul nu este recomandat! În cazul în care nu aveți așa ceva în casă, nu este rău să NU SCOATEȚI telefonul din buzunar. Conectați-l la căști. Acestea pot fi dezinfectate mult mai ușor, de preferat tot cu alcool tehnic, dar, dacă nu insistați cu alcoolul sanitar pe zona difuzoarelor care intră în ureche, aveți toate șansele să ieșiți din această încurcătură.

NU DEZINFECTAȚI CĂȘTILE CU CLOR! Gândiți-vă că acestea vor ajunge în urechile dumneavoastră. Ca să nu mai vorbim că o pereche de căști este infinit mai ieftină decât un telefon, care va pierde mai întotdeauna lupta cu spirtul (alcool sanitar) sau clorul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *