Despre

Constănțean dintotdeauna, am crescut cu imaginea liniei orizontului deasupra Mării Negre. Înainte de 1990, dincolo de orizont erau libertatea (sub toate formele sale), tărâmuri idilice interzise, mulțime de vise și plăsmuiri ale imaginației, locul în care îți doreai să ajungi din convingerea că oriunde dincolo de orizont poate fi mai bine decât aici unde toate acestea îți erau interzise.

Deci, o barieră, mai mult sau mai puțin imaginară, numai bună de a fi depășită. Mai adaugă și un tată și un bunic marinari și ale căror povestiri aveau exact efectul gazului turnat pe foc. Așadar, am parcurs deja sute de mii de kilometri cu avionul, barca, ferryboat-ul, mașina sau…propriile picioare (care și-au primit anul acesta porecla autobuzul pe Camino de Santiago) prin Europa, Africa sau America de Nord și nu m-aș opri aici când în lumea asta largă sunt atât de mulți oameni extraordinari de cunoscut, culturi de explorat,  ape, munți, văi, dealuri de trecut … dincolo de orizont.

Acum mi-am dat seama de faptul că, exceptând parcurgerea pe jos a Camino de Santiago și a peste 4,000 de mile la volan în Statele Unite, toate celelalte călătorii EL le-a făcut și le va face împreună cu EA. EL merge uneori singur din diferite motive, cel mai adesea pentru că EA, mai mereu, are un loc de muncă stabil, in timp ce EL face ce face și mai scapă de al lui, plasându-se strategic sub umbrela sintagmei “between jobs”. Eh, asta cu “between jobs” e doar o găselniță imperialistă de sorginte americană de a reformula cuvântul mai puțin plăcut auzului: FĂRĂ JOB! Cum o fi asta cu între joburi când tu incă nu    l-ai găsit sau nici măcar nu l-ai căutat încă pe următorul , tot n-am reușit să pricep, dar să nu ne batem capul prea tare cu asta.

Deci, dintr-un proiect solo, RomânulCălător a intrat pe făgașul normal și, deși pare că la început va contribui mai mult EL (pentru că singur și-a cărat fizicul pe Camino de Santiago sau a condus ca disperatul mii de mile prin Statele Unite, avid să cuprindă cât mai mult în doar cele 2 săptămâni avute la dispoziție), EA va interveni ori de câte ori situația o va impune, pentru că nu e ușor deloc să știi că omul tău umblă teleleu pe la celălalt capăt al lumii, dar și pentru că are multe și frumoase lucruri de povestit. EL și EA

EL – una bucată grăsuț:

 • de aproape 44 de ani(vârsta biologică la data lansării blogului) și
 • 95-100 Kg (în funcție de sezon, activități prestate, dietă etc.) … în scădere (astăzi 88);
 • la 1,70 m înălțime … tot în scădere, deh, vârsta;
 • care trăiește pe picior mic (40-41, depinde de calapod).

EA – „capul răutăților” pentru că este în marea majoritate a cazurilor „instigatoarea” celor mai frumoase experiențe soldate cu niște amintiri uimitoare.

 • 39 de ani(tot … vârsta biologică la data lansării blogului) și
 • sub 58 Kg și totuși mereu nemulțumită de greutate (deh, femeile!) ;
 • la 1,74 m înălțime …la EA nu scade că e încă tinerică.

Despre ce vom vorbi

Cu certitudine călătoria va ocupa locul central sub toate aspectele sale: pregătire, locuri și lucruri de văzut, impresii, dar nu vom neglija deloc partea materială implicată negreșit: COSTURILE (transport, cazare, hrană, vizite la obiective, excursii opționale, echipament etc)! Vom mai vorbi despre viață în general (inclusiv lifestyle), ne vom exprima opinii despre lucruri care ne interesează sau ne mișcă, ne vom alătura oricărei cauze care ni se pare demnă de a fi apărată și/sau promovată. EL și EA.

1 răspuns »

 1. Am citit cu mare atenție și o plăcere deosebită despre călătoria pe Camino, mulțumesc frumos, parcă ar fi despre mine (în partea ce ține de complecției și dorințe/vise ori intenții de viitor).
  Doresc să aflu când va fi publicată și partea cealaltă a călătoriei, aștept cu nerăbdare să cunosc peripețiile următoare.

  Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.