Cultul culților (4)

Distribuie articolul pe:

Pentru JuJu, pandemia asta a venit, cu tot cu pandalia aferentă, ca o mănușă. Avea nevoie de un eveniment excepțional în viața sa. Era plutonier adjutant la Jandarmerie de 5 ani deja și, deși absolvise cu brio psihologia la Șpițu de 2 ani, cererea sa acceptare în corpul ofițeresc atârna în sistem nerezolvată.

Julien Jumereanu scrie în buletin, dar toată lumea îl strigă JuJu, spre disperarea maică-sii. Ea avrut numele ăsta. Când spăla vase la cantina de la Șantierul Naval din Giurgiu (ați fi vrut voi să zic Vaslui sau Teleorman!), a fost promovată în bucătărie pentru cât de repede tăia ea legumele în stil Julien. De Ciocloș ăla cu meclă de undertaker (ăla de la Înnoitorii Europii) nu auzise nimeni pe atunci.

Intelectualii au viață grea

Așadar, cererea lui JuJu anina în sistem și, când să zică hop că se aprobă, s-a întâmplat nenorocirea aia de 10 august și toate avansările au fost sistate la Jandarmerie pe o perioadă nedeterminată. De unde să știe el că gazele alea modifică ADN-ul?

Lui i s-a dat butelia aia în cârcă pentru că are aproape 1,90m și o sută douăj dă kile în viu și poate să ridice aurospeciala mai bine și mai repede decât cricu’. Ultima dată când a ridicat-o, deși era plină cu saituri cultură și nici n-a icnit până au schimbat colegii roata.

Așa a realizat JuJu că intelectualii au viață grea și că meritele le sunt cu greu recunoscute, iar greșelile rapid taxate. Și-a jurat să fie mai atent de atunci înainte și să nu mai mânuiască pulanul așa vesel pe la mitingurile tinerilor frumoși și liberi. Pe de altă parte, știrbii ăia desculți de neocomuniști vor avea viață grea cu el.

Vecina de la patru

E drept că, după ce a consultat postările de pe feisbuc, a devenit conștient de gravitatea situației, dar era prea târziu. A observat și el efectele perverse ale acestor gaze chiar la el în bloc. Vecina de la patru (aia pe care a amendat-o, la sesizarea vecinului veșnic vigilent, pentru că ducea gunoiul fără mască) și-a schimbat brusc comportamentul după ce a participat la manifestații.

De unde era mereu cu gura aia mare pe amărâtul ăla de bărbat al ei, care, până atunci, făcea toate treburile în casă, să vezi ce mi s-a pus pe călcat, spălat și curățenie. De gătit ce să mai vorbim, de atunci vine mereu de la ei un miros suav de tocănițe, fripturi și alte alea, care se strecoară perfid chiar și printre cele două măști chirurgicale pe care JuJu le poartă mereu peste cagulă…ori de câte ori i se atrage atenția.

Oportunități

Dar, să revenim la imensa oportunitate ce i se arată lui JuJu. Acum are șansa de a-și repera onoarea pătată în 10 august. S-a declarat Starea de Urgență și este hotărât să lupte pe frontul pandemiei fără să dea un pas înapoi. Era cât pe ce să fie dezamăgit, dar i-a venit inima la loc atunci când și jandarmii au fost admiși pe lista Erorilor din Linia Întâi.

Fiind acum sigur de calea ce i se deschide în față, a cerut de la Nelu (de la magazia de rechizite) încă trei chitanțiere pentru amenzi și un ceas atomic. Voia să fie sigur că procesul verbal de amendă nu va fi anulat în instanță când va amenda moși și babe, care nu vor respecta programul de ieșit din casă. A constatat el că fosilele alea sunt cam neascultătoare și miserupiste. Acolo e clar o pâine de mâncat și o șansă de avansare.

Mereu se dau la bârfă când îi oprești pentru legitimare pe stradă sau la scara blocului, unde stau la palavre sau joacă table și șah. Așa, și ce dacă au trecut prin războilul mondial, foamete, comunism, ciumă, gripă spaniolă și altele? Chiar nu pot și ei să se sperie ca un om civilizat?

La ce le-a folosit dacă acum nu sunt în stare să meargă mai repede pentru a se încadra în intervalul orar alocat pentru plimbarea în curtea închisorii? Pardon, pentru mersul la piață.

JuJu este acum supărat pentru că, după ce a umplut douăzeci de chitanțiere, anacronicii ăia de la Curtea Constituțională i-au stricat planul și au anulat amenzile. Nici nu știe dacă mai are rost s-o ia de la capăt. Oare nu cumva a ratat deja șansa avansării?

= VA URMA =

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *