Cultul Culților (2)

Distribuie articolul pe:

Pământenii zburdau neobosiți care-ncotro. Avioanele brăzdau cerul, vapoarele arau mările și oceanele, trenurile făceau să vibreze șinele. Într-un cuvânt, poluare. Nu le păsa câtuși de puțin că fiecare “vânt” tras de o vită pusă la-ngrășat (pentru a deveni burger) sau orice porc, aspirant la statutul de fripturi, cârnați sau tobă, accentuează efectul de seră, care va duce, într-un final, la extincția rasei umane.

Niște inconștienți care n-au realizat că apocalipsa s-a produs deja și că încălzirea globală a distrus planeta, așa cum a prevestit prin anii 1980 Organizația Națiunilor Unite. Ei continuă să zburde ca și cum ar fi încă vii. Ignoranți!

Se apropie Crăciunul anului 2019 (după vechiul calendar) sau anul -1 Î.De.Co. (înainte de Covid) și toți se-nghesuie să mai facă un credit să schimbe hârbul ăla de mașină, veche de 3 ani, sau să cumpere o locuință într-un cartier mai liniștit, fără marțieni cu ochii bulbucați și iscoditori. Niște superficiali pe care-i va costa scump acest miserupism.

Numai “decât” românii stau la coadă la Programul Rabla pentru credite de refinanțare a creditelor făcute anul trecut pentru excursia la Poiana Brașov sau Mamaia. Anul ăsta toți vor să-și ia bilete în Maldive pentru concertul lui Vasi Vijulie.

Nimeni nu intuia ce avea să urmeze. Nici Măcar Primul Între Inchizitori, Prea-Cinstitul Rafaed, sau Profeții Răsfira și Ghiul-Indigenu’ nu au observat cum dușmanul din umbră, ucigașul microscopic și tăcut, pândește într-o cârciumă chinezească sau la cantina unui laborator (istoricii încă nu s-au pus de acord asupra acestui detaliu). De fapt, nici funcțiile astea cheie nu erau inventate încă si ei încă își spuneau doctori sau medici.

Ba s-au mai apucat să și batjocorească onoarea acestui inamic redutabil. L-au luat la mișto cum că ar fi mai sighinaș decât o banală julitură la bocanc, ba că e de 10 ori mai slab decât o durere de bască. Au ținut-o așa langa cu teoria conspirației până când și Măria Sa Wlaus Kerner s-a simțit perfect dezinformat și dator să adoarmă vigilența poporului prin discursuri de dezavuare publică a alarmiștilor de orice fel, plătiți (evident!) de oculta putinistă.

NOTĂ: Pentru că nici noi nu mai știm câți suntem, vă fac cunoscut pe această cale că s-a redeschis caseria la Casa Scânteii (pardon, Casa Presei Libere) și tanti Lenuța (a.k.a. agenta Katiușa Kalașnikova) vă așteaptă cu ruble calde, abia scoase de la presă.

Spre norocul nostru al tuturor, printr-un efort introspectiv fără precedent și o reevaluare rapidă și sinceră a situației, Organizația Mondială a Sănătății (cu excepția celei mintale), și-a recunoscut greșeala inițială și a tras cuvenitul și mult-așteptatul semnal de alarmă. Unii istorici cred că s-au folosit de sirena lu’ Roaită, găsită de Lucovid într-un pod, la Muzeul Satului, dar nu există probe certe în sprijinul acestei afirmații, ci, mai curând, ar fi vorba de niște probe circumstanțiale menite să evidențieze într-o manieră dubioasă efortul la războiul global al Primului Guwern al Landului Sud-estic.

Imediat, între două emisiuni televizate, toți cei mai sus-menționați (lăudat fie numele lor în veci!) și-au revizuit instant informațiile și discursul și au trecut la alarmarea urgentă a întregii populații, conform procedurilor internaționale de panicare în caz de dezastre, calamități, epidemii sau pandemii. La noi se vor găsi în Manualul de Reziliență NAȚIO la pagina 87, cu completări la paginile 392 și 16,254.

Abia acum lumea era pregătită pentru Evenimentul Nino-Nino, un fel de Big Bang Kaboom, așa cum este cunoscut în istoria modernă momentul recunoașterii puterii nemărginite și absconse ale dușmanului nevăzut, kilerul microscopic, descoperit în tenebrele cărților de bucate chinezești la capitolul eprubete de laborator.

= VA URMA =

Acesta este un pamflet și trebuie tratat ca atare!

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *