Cu vântu’ prin Piața Victoriei

Distribuie articolul pe:

Înțeleg că trecând prin Piața Victoriei doar vântu’ mai face ceva gălăgie. Și nu, nu e vorba de Sorin Ovidiu ci chiar de “VÂNT, vânturi, s. n. 1. Deplasare pe orizontală a unei mase de aer provocată de diferența de presiune existentă între două regiuni ale atmosferei. DEX”. Noroc că-i iarnă.

Am așteptat o zi și nici urmă de Tudor Chirilă, Oana Pellea, Rebengiuc, Pleșu, Liiceanu, Marius Manole, Mălin Bot, Dide, Ceaușescu etc. Pe tataie ăla de peste suta de ani, consilierul Annei Pauker, nu l-a mai scos nimeni la plimbare?

Niciunul din luptătorii pentru dreptate și adevăr nu este disponibil pentru încă o raită pe frontul luptei antisistem. Poate pentru că antisistemul este acum la putere și a devenit, inevitabil și oficial, sistem?

Unde ne sunt stâlpii societății?

Oana Pellea pare să fie încă la meditații juridice, pentru că nici până acum nu ar fi înțeles care-i treaba cu Legea Referendumului. Tudor Chirilă e într-un soi de grevă pentru că nici acum nu și-a încasat banii promiși de guvern.

Restul par să ignore că al nu știu câtelea spital ia foc și mor oameni în chinuri. Probabil că, fiind vorba de spitale, chinul este o chestie normală și nici incendiul nu e o mare știre (că doar nici nosocomialele nu mai stresează pe nimeni), dacă nu se întâmplă la o cârciumă. Nosocomiale la cârciumă abia ar fi o știre.

Poate au și ei dreptatea lor. La cârciumă omul merge la distracție și e neplăcut să se trezească mort, cum ar zice Năluca Curcan. Pentru spitale suferința este o chestiune la ordinea zilei, iar focul doar încă un amănunt. Sau poate a fost un “răutăcism” din partea mea. Ei stau acasă pentru că le pasă. Așa fac acum eroii.

Klaus stă liniștit la locul lui și privește cum îi bate vântul. Nimic nou la Cotroceni… doar #ghinion. Vlăduț va rezista indiferent cât de puține spitale nearse vor mai rămâne în urma lui, că doar abia ieri i-a cerut Klaus câteva idei.

Unii dau vina pe karma, alții ne vorbesc mult fără să spună nimic. Între timp, niște ticăloși își freacă mâinile de bucurie. Pas cu pas, an după an, ne demonstrează cum statul nu este un bun administrator al sistemului de sănătate, care va trebui urgent privatizat.

Scenariu cu repetiție?

Același scenariu a fost folosit pentru distrugerea industriei, de ce n-ar mai merge o dată cu sistemul de sănătate? Nicio vorbă despre vagoanele de bani mulse de toate culorile politice. Nu trebuie deschisă discuția pentru că se va ajunge la chestiuni precum eficiența DNA. Sau întrebări de genul, la ce au folosit protocoalele (SRI+DNA), fie ele și declarate ilegale după mulți ani, dacă singurele subiecte atinse au fost mici găinării cu politicieni incomozi?

Între timp ne dispar și pădurile, iar spitalele se fac scrum unul după altul. Câți oameni trebuie să mai moară să înțelegem că așa moare o țară pas cu pas?

2 thoughts on “Cu vântu’ prin Piața Victoriei

  1. Klaus a schiat astazi, Tara arde si moșul se dă cu sania .Da , țara aceasta are o problemă cu propria cultura ce promoveaza lașitatea , lipsa gândirii critice , isteria , invidia și formele fără fond , oamenii fără fond , inconsistența morală și intelectuală, trădarea, o țară care l-a votat pe Iohannis asa cum l-a votat odinioară și pe Basescu pentru ca vezi doamne Dancila era o ” proasta” , Nastase un “corupt” , Geoană un ” prostănac” , Ponta un ” pisicuț” .Insa in retrospectiva oricare dintre aceștia erau o alternativa mai buna , nu ideală însă salvatoare pentru ca acest popor sa mai trăiască o vreme ca o națiune .Dragnea nu a fost nici el ideal însă a încurajat ceea ce trebuia încurajat și a protejat economia autohtonă. Este încă un pericol și îl vor mort , trădat ca orice politician ce încearcă să facă ceva mai mult decât o politica de haită. Getii își vindeau copiii si considerau munca o rusine ,conform unor surse antice precum Herodot și practicau sacrificii umane , sacrificand cele mai nevinovate persoane din comunitate .La Sarmizegetusa este un jgheab pentru tăierea beregatei unde aveau loc și astfel de sacrificii sângeroase. Prin urmare acest popor este unul de imitatori la fel ca și mulți alți orientali.Cum a pătruns cultura franceza în modernitate asa a pătruns și Crestinismul în antichitatea târzie, prin imitare unor forme fără fond caci și Crestinismul este o formă fără fond pe aceste meleaguri ., este o forță fără conținut sau tradiție, un bizantinism golit de esența profund , găunos și dogmatic , lipsit de iubirea de aproape și respectul față de părinți. Urmașii meșterului Manole o sa aiba soarta lui .O sa-si îngroape soția și copiii pentru o credinta pe care nu o intelege cu adevarat și loialitatea față de stapanitorii hrapareti și o să fie la rândul lui ucis din dorința cârmuitorului de a avea o ctitorie nepereche .

    1. Am o părere ușor diferită de a dvs. Năstase a fost ultimul candidat la președinție care nu era omul sistemului securist. De atunci în colo, PSD nu a mai avut candidat propriu, ci doar un om al serviciilor, care a făcut figurație pentru a câștiga cine zicea ordinul de zi pe unitate… oricât au chițăit Geoană, Ponta sau Dăncilă. Cu ei nu era nicio diferență. Filmul s-a rupt în momentul în care l-au lucrat pe Năstase.
      În altă ordine de idei, chestiunea credinței este mult mai complicată și, deși pe alocuri vă dau dreptate, nu aș fi atât de drastic în concluzii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *