Cazarea pe Camino

Distribuie articolul pe:

Unde mă cazez pe Camino? Răspunsul corect ar fi: acolo unde îți permite bugetul sau în funcție de ce tip de experiență alegi să ai.

alb-1024x768Albergue – există o rețea bine pusă la punct, mai ales pe Camino Frances. Ele pot fi proprietatea diverselor municipalități pe care le vizitezi, ale unor mănăstiri sau parohii locale- de regulă cele mai ieftine (6-10 Euro/ noapte) sau cele private  (9-15 Euro sau mai mult). Micul dejun nu este inclus(3-5 Euro) sau nu este disponibil (de obicei în municipale). Pentru a putea fi cazat la acestea, trebuie să ai Pașaport de Pelerin ștampilat conform regulilor, dacă vrei să primești un pat. Pelerinii care străbat Camino pe jos au prioritate în fața bicicliștilor (cunoscuți și ca bicigrino) sau a celor călare pe un cal, dar asta numai dacă vă prezentați la check-in în același timp.

img_2803-1024x768Veți fi în același dormitor 4-6-8-10-20-40-60 sau chiar mai mulți pelerini, de regulă în paturi suprapuse ca în tabără, băile sunt comune și majoritatea oferă wifi gratuit (nu vă așteptați la vitezele din România, dar mai bun decât deloc).

Pensiuni – pensiones, hostales sau casas sunt mici afaceri de familie și, chiar dacă unele nu au ratinguri în stele, margarete sau alte cele, pot fi o variantă în care să beneficiezi de propria cameră cu baie proprie și, de obicei, au posibilitatea să ofere și cina sau micul dejun contra cost.

Casas rurales – sunt un gen de case țărănești restaurate. S-au dezvoltat recent în NV Spaniei și în Galicia, unde poți gusta mâncăruri tradiționale (uneori gătite cu produse locale).

Hoteluri – orașele și orășelele au de regulă măcar un hotel.

Paradores sunt hoteluri de lux ce aparțin unei companii de stat spaniole. Sunt, de obicei, clădiri istorice(castele, mănăstiri, clădiri plasate în rezervații naturale).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *