Bucură-te și poftește în față

Distribuie articolul pe:

Aș vrea să lămuresc de la început că, deși vaxerii au tendința de a ne arunca laolaltă cu antivaxerii, nehotărâții sau neconvinșii nu au ce căuta în compania celor din urmă. Nu intenționez acum și aici (în acest articol) să explic de ce nu sunt convins și, drept urmare nehotărât. Nu intenționez să discut nici motivele pentru care cele două tabere radicale se ciocnesc de parcă s-au terminat toate problemele pe planetă și altă treabă n-ar mai fi de făcut. Alt subiect vreau să abordez.

Mă poate lămuri și pe mine cineva de ce vaxerul este atât de crizat încât să facă spume la gură la adresa celeilalte părți, la fel de radicală, în loc să se bucure?

Hai să analizăm contextul

Suntem în plină pandemie (reală sau nu este mai puțin important pentru acest subiect). Cum-necum (sigur sau nu, eficient au ba, prea repede sau destul de târziu, suficient sau insuficient testat etc.) a fost scos pe piață un vaccin (chiar mai multe).

Vaccinul cu pricina, serul sau cum preferați să-i spuneți nu este produs în cantități suficiente pentru a acoperi cererea. Atenție, vorbim de cererea la acest moment. Acest vaccin este distribuit cu țârâita peste tot prin lume, inclusiv în România.

A fost chiar nevoie să se stabilească (nu contează cum) care sunt persoanele esențiale (nu contează la ce) care trebuiesc vaccinate/injectate cu prioritate. S-a creat un website unde și ceilalți (neesențialii) se pot programa pentru injecția cu pricina și au loc des amânări din lipsă de doze. Au apărut chiar discuții despre unii care sunt dispuși să plătească oricât pentru a se băga în față. S-a întâplat deja mai peste tot în lume.

În același timp, oameni, care se încadrau între cei cu prioritate la vaccinare, au preferat să refuze sau să mai aștepte până fac pasul cu pricina (pe care pas îl vor face în viitor sau nu).

Aici intervine sincera mea uimire!

Dacă ești deja convins că trebuie să-ți faci vaccinul cu pricina și ești chiar disperat pentru a fi programat cât mai repede, de ce te superi pe cei de mai sus? Nu este deloc logic și nici util pentru tine. Bucură-te și poftește în față pentru că tocmai s-a mai eliberat un loc pe listă, iar ție îți va veni rândul mai repede decât ai fi preconizat.

Hai, să-ți fie de bine și cu folos!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *