Am fost la Hotel Flora în Mamaia

Distribuie articolul pe:

În jurul orei 11, am fost la Hotel Flora în Mamaia pentru a duce o sacoșă de cărți ROMÂNILOR aflați acolo în carantină! Asta s-a întâmplat pentru că un fost coleg de pe Aeroportul internațional Mihail Kogălniceanu-Constanța, care a făcut parte din echipa care a operat ieri avioanele sosite din Italia, mi-a spus că unii dintre ei, gândindu-se la cele 14 zile de carantină, regretă că nu au cărți (DE CITIT!) pentru a le trece vremea mai repede.

La coborârea din aeronave, au fost încolonați și testați TOȚI! Bătrânii și femeile cu copii mici au fost trimiși în față. Acum vă spun cine a aterizat ieri, nu pentru că ar fi important (pentru mine este important doar emitentul actului de identitate), dar pentru că poate le crapă obrazul de rușine ălora care au postat tot felul de poze și care se cred mai importanți sau că bunemerită mai mult decât alții.

Compatrioții sunt repatriați din zona Torino și sunt lucrători în industria hotelieră si restaurante (HoReCa), unii chiar cu copiii la ei. Din cauza situației au rămas fără locuri de muncă și cazare. Unii dintre cei debarcați ieri nu mâncaseră nimic de 2-3 zile. Printre ei sunt și constănțeni. Toți erau îngrijorați, unii chiar speriați.

După testare, au fost transportați cu autocare de la Jandarmeria Română, cu antemergător, ambulanță și dubă plină cu jandarmi în coloană direct la Hotelul Flora, care este ferecat și bine păzit de jandarmi. Parterul este complet gol. La primul etaj sunt cazate doar femei. Patrule de jandarmi sunt în continuă mișcare pe tot perimetrul de siguranță. Nimeni nu intră și nu iese. 

Cărțile le-am lăsat jandarmilor, care le vor înmâna personalului care se îngrijește de cei aflați în carantină. Dacă mai există și oameni cu toate mințile acasă și vreți să le faceți carantinaților viața mai ușoară, nu le duceți mâncare pentru că nu va fi acceptată. Gândiți-vă la chestii care le pot fi utile pentru trecerea vremii, având în vedere faptul că tot ce intră acolo, după ridicarea carantinei va fi ars.

Țin la cărți ca la ochii din cap și este pentru prima oară când mă despart de cărți. Niciodată nu mi-am imaginat că voi dona o carte, iar acum mă gândesc că vor fi utile celor care au mare nevoie de ele, iar gândul că după o vreme vor fi arse nu mi-a schimbat părerea că acestea trebuiau să ajungă acum și acolo.

Închei cu o mare rugăminte, toți cei care sunt în poziții de reponsabilitate în aceste zile să nu mai agite spiritele inutil. Din cauza agitației create, Radio Șanțul a și scos pe piață tot felul de dezinformări care au alarmat inutil constănțenii. Nimeni nu putea fugi de pe aeroport. Acesta este plin în mod constant cu Poliție Transporturi, Poliție de Frontieră, trupe ale SRI și paza armată a aeroportului.

Cei care astăzi răspândeau zvonul că taximetriștii merg și ajută persoane aflate în carantină să fugă ar trebui și ele urgent identificate și sancționate.

Celorlați, care se tem că nu se mai pot plimba prin Mamaia, le spun că nu cei aflați în carantină îi pun în pericol, ci tocmai aceia neidentificați care circulă liber. Pe de altă parte, dacă nu ieși pentru servici sau aprovizionare, înțeleg că nu e prea recomandat să ieși din casă. Va fi timp și pentru tabieturi și plimbări de plăcere și după ce trece situația de urgență și că oricum acestea nu ar fi fost mai importante decât recuperarea compatrioților obosiți și flămânzi.

Chiar dacă până acum pare că această criză a reușit să scoată la suprafață mai mult ceea ce este mai urât în unii dintre noi, eu nu îmi pierd speranța că majoritatea suntem cu totul altfel. Când va veni vremea izolării totale, sper să ieșim pe balcoane să cântăm ca italienii nu să ne înjurăm vecinii. Acesta este cel mai bun moment pentru a descoperi multe lucruri atât despre ceilalți, dar, mai ales, despre noi înșine.

15 thoughts on “Am fost la Hotel Flora în Mamaia

 1. Felicitari pentru gestul facut ! Articolul acesta este necesar pentru chemare la realitate si reintoarcere la umanitate.

 2. Corect, Horia, sper ca observațiile tale să ajungă și la agitatorii de circumstanță. Măcar să știe că și noi… știm, oricât s-ar vopsi!

 3. Va multumim pentru informatii si mult, mult respect si apreciere pentru gestul dvs., pentru empatie si umanitate! Chiar daca sunt vremuri grele, ratiunea, umanitatea si empatia trebuie sa ne guverneze viata!

  1. Trebuie să fim corect informați, dar, din păcate circulă enorm de multe dezinformări ca și aceasta legata de concetățenii noștri. Trebuie să rămânem oameni demni indiferent de situație! Sunt perfect de acord cu dumneavoastră! 🤗

 4. Hotelul Flora cui îi aparține? Statul oferă o diurna de 300 lei zi persoană, cazare masă….uite așa ies bani și în extrasezon…..din nou cine este proprietarul hotelului Flora? Primarul a aprobat? Mamaia aparține Constanței…..

  1. i-au dus unde i-a primit! in conditiile in care nu-i vrea nimeni, mă mai uit ca hotelul este al unui personaj detestat de mine si impotriva caruia am organizat manifestatie in 2004???

 5. Va felicit pentru acest articol. Ieri cand am vazut in presa ca primarul si prefectul iesisera cu declaratii cum ca ei nu au fost consultati si ca sunt impotriva imi venea…………nu pot sa scriu aici.
  Acesti oameni din hotel sunt oameni care erau in Italia la munca si majoritatea a ramas acum fara un loc de munca datorita situatiei…
  Te felicit domnule Horia si sunt mandru ca in Cta nu sunt numai Fagadai si Niculesti pentru care a gandi e ceva anormal dar a executa ordine e ceva normal. Oare hartia igienica din Cta s-a terminat deoarece acesti 2 domni si-au facut stoc acasa pt a avea cu ce sa se stearga la gura?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *