Dimineață într-un oraș liniștit

În dimineața asta parcă aud și mai bine cântecul păsărelelor aciuate prin copacii din fața blocului. Arunc o privire către bulevard și, spre deosebire de zilele trecute, traficul este aproape inexistent.
Plec la muncă. Este prima dimineață în care orașul este mai gol chiar și decât în diminețile de duminică. 
Semafoarele sunt toate pe galben intermitent. O fi o schemă care-mi scapă mie. Simt nevoia să casc mult mai bine ochii la intersecții.
Ora la care am plecat de acasă este cea mai proastă d.p.d.v. al programului stațiilor radio. Pariez că toți au reclame ca și Constanța FM, pe care am rămas de ieri.
Aș schimba de pe radio pe CD player, dar, mâna mi se oprește la jumătatea drumului. Un nene face reclamă la nu știu ce salon de masaj cu pietre de jad. Mă întreb cum ar putea arăta Declarația pe proprie răspundere. La cât de inventiv este românul la fentat orice, s-ar putea ca ăla cu peștișorul în pungă să fie surclasat de ăla care vrea masaj cu pietre de jad.
Zic să schimb totuși pe CD, dar începe altă reclamă. Un salon de înfrumusețare te invită să mergi la bronzat ca să „atragi toate privirile celor din jur”. Nu pot să evit gândul la Declarația pe proprie răspundere. A cui privire să atragi? Mă rog, dacă stai în blocurile astea noi, balcon-în-balcon, poate te vede vecinul sau vecina căreia i-ai și ți-a văzut toată garderoba pe sârmă.
Oricum, la ce folos? Vecina, neepilată și nemachiată de o săptămână, o să-l bage pe vecinul în casă cu forța. Cred că-l gonea de pe balcon oricum. Ce crezi că o să aleagă vecinul între bronzul tău și ciorba nevestii… plus liniștea lui?
Îmi continui drumul cu atenție sporită. Tocmai am aflat că se poate conduce și foarte liniștit. Nu numai eu, ci și ceilalți. Nimeni nu claxonează, nimeni nu demarează nervos sau cu scrâșnet de cauciuc frecat de asfalt. Cred că o să-mi scadă consumul de combustibil spre valorile din cartea tehnică a mașinii.
Habar n-am când am ajuns în fața porților ferecate. Am bătut toate recordurile, din toate timpurile și, cum am ajuns mult mai devreme, paza noastră apare imediat ce mă observă pe camerele de supraveghere.

Categorii:Șoaptele mării, Home

1 răspuns

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.