Români repatriați continuă să aterizeze la Constanța -PUTEM SĂ-I AJUTĂM

137 de români repatriați au fost plasați în carantină la Sanatoriul Balnear Techirghiol, după ce au aterizat cu bine la AIMKC.  Și aceștia vor avea nevoie de ajutorul nostru. După cum spuneam și în articolul de duminică (Am fost la Hotel Flora în Mamaia), nu de mâncare duc aceștia lipsă. Mai mult, nu au voie să primească din exterior mâncare gătită, cârnați, alcool și altele asemenea. La capitolul alimentar, cred că fructele și ciocolata ar fi o opțiune bună.

Pentru a le trece timpul mai ușor, în cele 14 zile de carantină strictă, sub pază armată, din discuțiile avute cu ei la aterizarea pe Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu – Constanța, în timp ce erau încolonați pentru a li se preleva probe pentru testarea Covid19, inițial s-au solicitat cărți pentru lectură.

După ce m-am consultat și cu alți oameni care-și doresc să ajute, am ajuns la concluzia că nevoile pot fi mai multe și mai diverse. Am avut în vedere faptul că în primele două zboruri au fost aproximativ 20 de copii de diverse vârste, inclusiv sugari. Adulții sunt în general tineri, dar erau printre ei și oameni în vârstă.

De aceea credem că nevoile nealimentare ar fi următoarele:

  1. jucării – NU PLUȘURI sau jucării ce nu au suprafețe netede, care nu pot fi dezinfectate;
  2. jocuri, de asemenea din cele ce pot fi dezinfectate ușor;
  3. cărți cât mai diversificate – de la cărți de colorat până la cărți pe care le-ați putea considera mai grele (în pachetul donat de mine se afla, de exemplu, și Kafka.

O altă ideea bună, care s-a desprins din discuții, ar fi să lăsați vorbă jandarmilor să întrebe personalul care se îngijește de ei să-i întrebe ce alte nevoi au dintre articolele care le sunt permise și să reveniți (la un moment indicat de jandarmi) și apoi să mergeți să procurați acele lucruri și să reveniți cu ele la locul de carantină.

NU VĂ LIMITAȚI LA HOTEL FLORA DIN MAMAIA! IATĂ TOATE LOCURILE DE CARANTINĂ APROBATE DE PREFECTUL JUDEȚULUI CONSTANȚA:

  1. Hotel Flora, Mamaia (sunt deja cazate cca 330 de persoane, 228 veniți cu avionul sâmbătă, cam 100 erau deja acolo, duși de la granițele rutiere);
  2. Hotel Dunărea, Eforie (nu știu numărul exact, dar sunt deja cetățeni în carantină acolo);
  3. Sanatoriul Balnear Techirghiol (sunt deja cazați 137 de români sosiți aseară, în jurul orei 22,  cu avionul);
  4. Hotel Majestic, Jupiter (nu am informații dacă această unitate de cazare găzduiește deja români în carantină).

Mergeți individual, nu cred că este bine să colecteze cineva aceste ajutoare. Faceți efortul de a vă deplasa cu mijloacele auto proprii. Eu sunt angrenat într-o companie integrată în infrastructura critică (nu sunt medic, militar sau polițist, dar mai există și alte categorii, după cum precizam în articolul #stați acasă dacă u aveți treabă) și duminică m-am putu deplasa fiind teoretic liber, practic în stand by, adică la dispoziția companiei la nevoie.

 De asemenea, puteți lăsa în comentarii (pe blog ar fi cel mai indicat și mai ușor de urmărit pentru toată lumea) sugestii și recomandări cu privire la titluri de cărți, nume de jocuri și jucării care s-au preta pentru această situație!

Cei care doresc să ajute, dar nu sunteți din Constanța, informați-vă cu privire la spațiile de cazare din județul dumneavoastră și acționați!

În altă ordine de idei, cei care sunteți acasă și nu lucrați în companii angrenate în infrastructura critică (servicii medicale, armată, poliție, pompieri etc.), dacă sunteți tineri, în putere și sănătoși tun, vă pueți oferi voluntari la ISU, SMURD, DGASPC. Aceste structuri caută voluntari pentru când va fi nevoie.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.